Saturday, March 26, 2011

cerita bosan sy

I am bored. duk hotel sowg2....suami sy pegi keje....lmbtnye die nak blk.....boring, nak buat keje pun takde mood..nak search job baru la....mane tau ade rezeki....

Friday, March 25, 2011

Menanti itu satu yg sgt membosankan........

I am alone at coffee bean queens bay mall at this moment when this entry being written....even though kat keliling ramai org, tp xde sorg pun yg sy kenal....mcm ni lah hidup di perantauan.....sob sob sob
hahahhaha....ngade2 kan...sbnrnya tgh tgu azrul utk fetch me....i decided not to go back to kl this wiken...too tired travelling. dah 3 mgu ulang alik kedah n kl during wiken.....supposedly last day audit kat penang hari ni...buat  extend till next tuesday...so mls nak blk kl 2 are then ahad dtg sini balik....lebih2 lg en. azizan xde kat shah alam...die pun ade kat penang skg ni.....bole la kitorg dating kat sini, nk honeymoon, die keje plak over the wiken...kena la dok hotel sowg2 waktu siang..harap2 dapat siapkan keje opis yg bertimbun2 ni.....
Sgt rindu kembali hidup normal di umah sendiri....sian kat ucop, namenya duduk ngan kitorg....tp bln ni most of the day kitorg xde kat umah......
are ni sgt sakit belakang...gara2 tak cukup tdo mlm td....dpn auditee bole menguap berkali2....siap kena tegur key.....berckp pasal kerja, i feel i don't have any sense of audit anymore.....lembap gile.....apsal la agaknye.....???????
Lastly, tahniah pd abg ngah for your promotion. Tak lame lg bole la dapat title dato'.......
mood seday, sbb x dpat bonus.....baru kerja la katakan.....

Saturday, March 19, 2011

cerita 2 minggu

Dah lame x post entry
agak busy lately ni....cube bekerja bersungguh2....w'pun hakikatnya, i hate doing this....x sbr nak abihkan outstation ni.....
i miss 2 important wedding, mag and nideq.....sonok tgk geng2 BADR g tioman.....i am happy for Mag n Nideq......Semoga Allah merahmati mereka dan selamat menjalani hidup suami isteri with new housemate.....
Nothing interesting during this 2 weeks, except I can't wait to see my husband during wiken......during weekdays, sy akan bertahan supaya tak muntah.....but jpa je...en azizan....mule la x dpt nak tahan....may b sbb ade husband yg akan layan dgn penuh kasih syg...dah 2 mgu tak kuar mane2....last week pegi umah sister in law n my sister kt puncak alam......this wiken duk umah je because my husband keje......
Smlm pegi klinik minum air gule sorg2.....nurse suh minum air gule sbb nak tgk whether ade diabetis or not.....my mum ade diabetis n i plak overweight.....b4 that kena puasa.....spai klinik shah alam kol 8.45......
then amik darah......pastu g bilik 23 minum air gule...seyes manis gile.....nurse ckp kalo muntah bgtau die....guess what...after 5 minutes, i vomited......kesannya, kena dtg 6 april utk minum sekali lg......ptg plak check perut n scan.....
I decided nak buat check up dkt klinik govt je.....tp x plan nak deliver kat mane.....too early to decide......
Lastly, to my dearest ezasarey.....i pray for your happiness.....x sabar nk pakai baju cotton bunge2 kecik.....kalo baby sy dah ade n if pompuan....mesti cute kalo dpt pakai baju corak same dgn mummy die......

Saya akan rindu awk.....


this picture was taken along time ago......at parit buntar, i really like this picture, taken by Ucop......
I am gonna miss u......ptg ni i nk g kedah for 1 week, next monday u nak g penang for two weeks.....mesti sgt rindukan awk........sob sob sob
untuk mengelakkan terlalu focus dgn rindu i pd u, i nak lepak umah eza.....so i tak keseorangan n asyik teringatkan u.....
im so glad to have u as my husband....u sgt memahami, sabar dgn setiap karenah i.....
smlm mase tgk u mkn megi, i sgt seday.....dah lame i x masak utk u.....nnti lepas blk outstation kite beli kabinet n gas yer....i masak utk u....
Allah, berilah kami kekuatan melalui cabaran ni.....tunjukkan la yg terbaik utk kami....
i nk crk keje kat shah alam.....so bole spai umah awal, n mask utk u....nk jaga baby kite baik2.....
I LUV U ........

Sunday, March 6, 2011

Saya sgt bengang.........(tulisan merah tanda MARAH)

Menyesal sgt sbb tak ikot nasihat Ayuni decline outstation ni. But at that time, sy rase tak proper nak tolak sbb dah la under probation, then nak suke2 tolak job....a day b4 makcik ML dah sound byk sgt MC...siap bole ckp, it is unfair for the company because during the interview, we didn’t know that u are getting married.....so????kena bg tau ke kat interviewer kalo nak kawen......ape ke bangang punye statement.
I always said, outstation ni mmg best but depends dgn sape kite pegi....mmg 200% betol...pegi dgn MR S and MS S mmg tak best.....ulang sekali lg.....MMG TAK BEST....memualkan, meloyakan, membencikan........
Smlm MR S sarcastic lambat....konon nak bertolak around 3.00 -4.00, tp reach sg buloh nearly 6.00pm....bwk kete sambil berckp kat hp, sms, berfb......membahayakan dan lembap mcm kure2....nasib baik die tak pasang radio THR.....kalo tak, bernanah la telinga aku......
Pg td, dah kol 7.40 baru nak sms nak pick up kol 8....then spai kol 8.10.....janji keling.....aku mmg tak suke org  yg tk reti nak tepati janji......dah la tu, x prihatin lgsg, bole plak si sarcastic ni smoking dpn pompuan peknen mcm aku ni...pls la....use your brain la.....harap bdn je besar, akal takde
Ari ni aku ckp nak pegi check up kat klinik kesihatan....then bile sampai, org ramai plak. Objektif aku sbnrnya nak buat kad pink n amik acid folic, but kad pink tu kena buat kat klinik nearer to tpt kite tinggal....so tak bole nak buat la....kalo nak amik acid folic kena tgu lame....so I decided utk balik je...then I sms MR S to pick me....then bile sampai die tye, when are u gonna go check up again? Aku ckp la...lain2 kali je lah...sbb org ramai...tp i nak kena g klinik swasta utk  beli acid folic...then MS S (speaker) tye, nape u tak beli last Friday?pergh...mmg panas hati....yg die nak sebok2 apsal???suke aku la nak beli bile....then si sarcastic ckp, “Norlida, make sure whatever u want to do, u do on Friday. Friday not a holiday in kl”.....arghhh......apsal la diorg ni bodoh sgt, tau tak check up pregnant ade jadual....ingat suke2 je bole pegi....
Aku sgt bengan......rase nk balik kl je skg....tak pun ckp je i x sihat, i x nak outstation dah.....nape la aku kena jpa manusia2 yg tak memahami mcm ni.....

Thursday, March 3, 2011

Cerita happy saya  outstation + dating

Last week, my husband told me that when he read my blog, he feel sad. I don’t know, it wasn’t my intention to make people sad, I just wrote what I felt. Yet, yesterday abg 5 (he hate when we call him like that) was telling me that he also feel sad reading my blog….he asked me to write something happy, and I told him I will. Here we go….

After 7 days tak jpa my husband, smlm we meet. Tq so much to En. Azrul yg bersusah payah drove down from penang and brought my husband to see me in kuala Ketil. They fetch me at plant around 6 and we were straight to Seberang Jaya….Talking about Azrul, he is actually our x school mate at kota putra. And the funny part during our early dating time back in 2001, azrul is always be the pasu bunga. My husband akan bawak kan azrul untuk dating. After 2-3 times he did the something, I also asked Ayeen to teman me during our dating…bile ingat2 sgt kelakar…..we were so young at that time and we don’t have so many problem unless the problem that we created by ourself…

Actually we have been together for nearly 1 decade, and we never broke up, not even once..gaduh2 tu mmg biase la….we have long distance relationship and dah kawen pun, kena dok jauh2…..tp bile one of us outstation la. Paling jauh is when, my husband did his diploma kat arau…..mmg time tu, susah sgt nak jpa….tp kerana cinta, die sanggup turun kl over the weekend untuk dating….so sweet kan. Then bile mechanical engineering kena transfer kat penang….duduk jauh jugak….after that my husband kerja kat s.alam, then sambung digree kat s.alam and because of that he luv shah alam so much, dah kawen pun kena duduk s.alam.

 There is one thing that I can’t forget. I don’t really remember on which year it’s happen. My husband (dulu boyfriend) was asking me what I want for my birthday present….and guess what? I said, I want to follow him back to penang by train. He actually doesn’t allow it but because I made him promise to tunaikan whatever I asked for, then he has no choice. But I actually agak menyesal sbb the journey is long and very tiring…..if I;m not mistaken, about 10 hours journey to penang, but the happy part is we were spent time together. Until now, I never asked him to travel by train anymore. May be bole kot, amik yg ade katil…but last time x kan nak amik yg ade katil kan. X sesuai

Terlalu byk plak ceta pasal kisah lame…..back to last night story

Azrul bwk kitorg pegi Carrefour Seberang Jaya because my husband nak survey hp.hp die skg dah kaput…screen dah x nampak ape2…sian…..Then he was asking me, which hp that I want, C6 or E5…npe nak tye sy, sdgkan die yg nak beli…then he said, u pilih lah…u gune hp baru n I pakai phone u….sgt baik kan….he always want to give the best for me….end up, tak beli pun hp because I said he can use my other phone (HTC)….but I can feel that he gonna buy the new phone.

After that, azrul bwk mkn kat juru….mkn ketam…..nyum nyum……then before sending me back cinta sayang resort at sungai petani, kitorg singgah kt RnR (tak ingat name) ……saje jalan2 sambil amik angin tepi pantai….around 11 they sent me to the hotel. Bile dah spai hotel, rase seday sbb dah nak kena berpisah dgn en. Suami……hopefully next wiken bole jpa die lg…..i luv him so much….baby mesti happy dapat jpa walid die mlm td…..

Wednesday, March 2, 2011

saya tak suke....

I hate......I hate
x suke outstation kali ni....sbb sgt byk.....